Aandachtspunten bij het afsluiten van een autoverzekering

Aandachtspunten bij het afsluiten van een autoverzekering

20 november 2016 Uit Door Ilonka

Als je tegenwoordig ergens wil komen ben je verplicht om een auto in het bezit te hebben. Je hebt namelijk niet meer genoeg tijd om met de fiets te gaan en daardoor uren onderweg te zijn. Daarnaast is Nederland een land waar met grote regelmaten de regen met bakken uit de hemel valt. Wanneer je netjes aan moet komen op een afspraak kan je niet met een zeiknat driedelig pak op de proppen komen. Een auto kopen is echter niet het enige. De auto kan kapot en dus zal je een verzekering af moeten sluiten zodat je geen zakken vol geld kwijtraakt bij het minst geringe ongelukje.

Dekking

Let bij het afsluiten van een autoverzekering bijzonder goed op wat je de verzekeraar wel of niet dekt. Het is mogelijk dat je regelmatig in het buitenland bent voor privé of zakelijke afspraken. In beide gevallen is het mogelijk dat je een ongeluk krijgt en dan moet wel vergoed worden als je in een ander land bent. Als je nooit naar het buitenland rijdt hoef je niet extra te betalen om dit gedekt te hebben.

Dagwaarde

Vervolgens is het verstandig om een blik te werpen op de dagwaarde. Als je in een oude auto rijdt dan is het onverstandig om een allrisk verzekering af te sluiten. Wanneer je de auto total loss rijdt krijg je vaak de dagwaarde van de betreffende auto verzekerd. In het geval van een extreem oude auto is dit dus een zeer laag bedrag. Voor een bedrag van deze hoogte is het zonde om een relatief hoog maandelijks bedrag te betalen aan je verzekeringsmaatschappij.

Lees tip:  Autoverzekering uitzoeken: Waar op te letten en een aantal tips

Een ongeluk zit in een klein hoekje, denk dus niet dat jij geen verzekering nodig hebt. Zorg dat je bij het uitzoeken van je autoverzekering goed onthoudt dat een autoverzekering persoonlijk is.