Hoe kun je maandelijks op jouw autokosten besparen?

27 mei 2021 0 Door Pascal van Driel

Het kopen én het rijden van een auto is nooit voordelig geweest. In de afgelopen jaren is het echter alleen maar duurder geworden. Dat is onder meer te wijten aan de vele belastingen die door de overheid in het leven geroepen zijn.

Daarnaast heb je als autobezitter met de nodige verplichtingen te maken. Zo moet je bijvoorbeeld verplicht jouw auto verzekeren. Doe je dat niet? Dan mag je officieel géén gebruik van het Nederlandse wegennet maken. Er is je dus veel aan gelegen om een autoverzekering af te sluiten, aangezien je anders geen gebruik van jouw auto kan maken.

Uiteraard brengt een autoverzekering ook weer bepaalde kosten met zich mee. Wil jij graag de maandelijkse autokosten voor jezelf zo laag mogelijk houden? Dan vind je in dit artikel drie handige tips. Tips waarmee je zo voordelig mogelijk in jouw auto kunt blijven rijden.

Tip 1: rijd bijzonder zuinig én tank op de juiste momenten

Een auto rijdt helaas niet op water. Nee, een auto verbruikt altijd fossiele brandstof en daar lijkt maar geen eind aan te komen. Om de kosten voor de diesel/benzine binnen de perken te houden, is het aan te raden om zuinig te rijden. Daarnaast is het advies ook om de juiste momenten te tanken. Check bijvoorbeeld of de tankstations bij jou in de buurt op bepaalde dagen kortingen hanteren.

Tip 2: rijd voorzichtig

Op schade zit je absoluut niet te wachten. Met dat gegeven in het achterhoofd is het advies dan ook om voorzichtig te rijden. Neem geen onnodige risico’s, maar zorg ervoor dat je jouw auto heel houdt. Als je dat voor elkaar krijgt, heb je in ieder geval níet met reparatiekosten te maken!

Lees tip:  Alles over de auto-industrie in 2020

Tip 3: kijk kritisch naar jouw autoverzekering

Ook moet je maandelijks kosten voor jouw autoverzekering betalen. Om die kosten zo laag mogelijk te houden, is het advies om een goede vergelijking te maken. Mogelijk kun je met jouw autoverzekering veel beter naar bijvoorbeeld Univé overstappen. Let hierbij echter niet alleen op het prijskaartje, maar kijk ook goed naar bijvoorbeeld de voorwaarden en de dekking. De kans is in ieder geval groot dat je op jouw autoverzekering flink wat geld kunt besparen!