Het belang van een goede autoverzekering

Het belang van een goede autoverzekering

24 maart 2019 Uit Door ifonhof

Autoverzekeringen vergelijken is de eerste stap op het moment dat je van plan bent een auto te kopen of je huidige polis wilt opzeggen, omdat je het product ergens anders tegen een veel lagere premie kunt krijgen. De WAM stelt in elk geval dat het voor alle eigenaren van auto’s verplicht is om de wettelijke aansprakelijkheid in te dekken door het afsluiten van één van de wa auto verzekeringen. Zelfs bij een wa polis komen er verschillen voor bij verzekeraars, zodat het vergelijken van autoverzekeringen via deze website altijd het beste middel is.

Welke verzekeringen zijn er allemaal?

Wanneer je jouw auto wilt verzekeren heb je in feite de optie uit 2 opties. (Gedeelteljk) casco of allrisk. Hieronder vind je meer informatie over deze type verzekeringen. 

Gedeeltelijk casco verzekeren

Nadat het niet meer rendabel is om een auto allrisk te verzekeren kan deze polis verruild worden voor een gedeeltelijk casco autoverzekering. Dat kan al vanaf dat een auto de leeftijd van acht jaren heeft bereikt. Schade door eigen toedoen wordt hiermee niet gedekt, maar wel schade als gevolg van storm, vandalisme en diefstal. De dekking van de auto verzekeringen vergelijken voor gedeeltelijk casco kan uiteraard gedaan worden via vergelijkers. 

Allrisk verzekeren

Het is slim om een nieuwe auto of een redelijk jonge auto tot ongeveer drie jaar oud allrisk te verzekeren. Dit is op het gebied van autoverzekeringen de meest complete variant met onder dekking als de schade door eigen toedoen is ontstaan. Steekt een dier de weg over en moet je uitwijken, waarna je tegen een boom aan botst, dan is de schade met allrisk verzekerd.

Premie autoverzekeringen

De allrisk premie is in vergelijking met de andere dekkingen het hoogst, want de gedeeltelijk casco dekking zorgt voor een lagere premie en de wa voor auto verzekeringen is natuurlijk het laagst. Overigens zijn er ook nog factoren als leeftijd, woonplaats en schadevrije jaren met invloed op de premie. 

Vergelijk polissen op autoverzekeringregelen.nl

Wil jij weten wat voor jouw auto de beste polis is? Op de website autoverzekeringregelen.nl  vind je heel snel en eenvoudig de beste autoverzekering die past bij jouw auto en voorkeuren. Vul je kenteken en gegevens in, zoals postcode, huisnummer en geboortejaar. Het systeem kent direct jouw auto. Zodra je jouw wensen hebt doorgegeven m.b.t. type dekking en het aantal schadevrije jaren berekent de vergelijker direct waar je het goedkoopste uit bent. 


Laatste nieuwe berichten