Vergelijken en overstappen loont!

Vergelijken en overstappen loont!

2 juli 2020 0 Door Ilonka

Heb je een nieuwe auto gekocht of wil je graag overstappen naar een goedkopere of betere autoverzekering? Overstappen of een autoverzekering afsluiten via Overstappen.nl loont!

Een autoverzekering is verplicht maar welke kies jij?

In Nederland is het verplicht dat alle autobezitters een autoverzekering afsluiten. Daarbij heb je als verzekeringnemer wel een heleboel keus. Je moet in ieder geval een WA verzekering hebben, maar als je een duurdere auto rijdt, is een beperkt casco autoverzekering wellicht beter. Nieuwe auto’s of jong gebruikte tweedehands auto’s worden in de meeste gevallen all risk verzekerd. Het rijden in een auto is voor velen van ons al een behoorlijke aanslag op het maandelijkse budget, daarom is het verstandig om bij het afsluiten van een autoverzekering even goed te vergelijken en de mogelijkheden te bekijken. Via Overstappen kun je in no time maar liefst 28 autoverzekeraars vergelijken. Je vindt daardoor heel snel de beste autoverzekering voor de laagste prijs. Soms kan dit op jaarbasis maar liefst tweehonderd euro schelen ten opzichte van je huidige autoverzekering.

Hoe werkt het vergelijken van autoverzekeringen

Met behulp van de vergelijker op overstappen.nl kun je binnen een paar minuten verschillende autoverzekeringen en autoverzekeraars vergelijken. Om een eerlijke vergelijking te kunnen maken moet je wel wat gegevens invullen over de te verzekeren auto. Je kunt de vergelijker laten vergelijken op beste polis of goedkoopste autoverzekering. Sommige basisverzekeringen zijn wel wat uitgebreider dan anderen, dus hou goed in je achterhoofd wat jij belangrijk vindt bij een autoverzekering. Het is overigens altijd mogelijk om je basisverzekering te verrijken met aanvullende verzekeringen.

Lees tip:  Autoverzekering mannen versus vrouwen

Mogelijke aanvullende verzekeringen

Naast de basisdekking van een autoverzekering heb je vaak nog de keuze uit diverse aanvullende dekkingen. Welke aanvullende dekkingen mogelijk zijn verschilt per verzekeraar. Zo kiezen veel mensen voor een ongevalleninzittendenverzekering als deze niet in het basispakket is opgenomen. Tijdens een ongeval is het mogelijk dat jij of jouw passagiers gewond raken. In het geval dat iemand daarbij blijvende invaliditeit oploopt of overlijdt, keert de ongevalleninzittendenverzekering uit. Het speelt geen rol wie er schuldig is aan het ongeval.

Schadeinzittendeverzekering, rechtbijstand en no-claimbeschermer

Ook een schadeinzittendeverzekering is een geliefde aanvulling als het gaat om autoverzekeringen. De werkelijke geleden schade van inzittenden wordt bij deze verzekering uitgekeerd, ook als er geen sprake is van invaliditeit of overlijden. Dan is het ook mogelijk om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten bij je autoverzekering. Deze extra dekking zorgt dat je hulp krijgt bij juridische conflicten met betrekking tot je autoverzekering. Als laatste is het ook mogelijk om een no-claimbeschermer te nemen. Als je schade claimt krijg je normaal gesproken een terugval in schadevrije jaren. Door gebruik te maken van een no-claimbeschermer blijft je no-claimkorting behouden en ga je niet ineens veel meer premie betalen.