Vind de beste en voordeligste autoverzekering

Vind de beste en voordeligste autoverzekering

17 oktober 2017 Uit Door Ilonka

Net een nieuwe auto gekocht? Dan ben je wettelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Natuurlijk wil je niet te veel premie betalen, autorijden is immers al duur genoeg. Door de verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken, vind je de beste en voordeligste autoverzekering. Je voorkomt dan dat je te veel premie betaalt.

Heb je al een autoverzekering afgesloten, maar wil je graag overstappen naar een andere verzekeraar? Nadat de looptijd voorbij is, kun je je verzekering dagelijks opzeggen. Voordat je overstapt naar een andere verzekeraar, is het een aanrader om de verschillende autoverzekeringen te vergelijken.

Drie soorten autoverzekeringen

Als autobezitter moet je verzekerd zijn. Zonder een autoverzekering mag je niet eens rijden. Als je onverzekerd de weg op gaat, riskeer je een erg hoge boete. Voordat je een autoverzekering afsluit, moet je eerst kiezen welke soort verzekering je wilt. Zo kun je kiezen voor een:

  • WA-verzekering: WA is de afkorting van Wettelijke Aansprakelijkheid. Je auto moet minimaal WA-verzekerd zijn. Een WA-verzekering dekt alleen de schade die je aan anderen hebt veroorzaakt.
  • WA-verzekering met beperkt casco: deze autoverzekering heeft een uitgebreidere dekking. Hiermee ben je ook verzekerd voor schadegevallen als schade door hagel, storm of joyriding.
  • WA-verzekering met volledig casco: dit wordt ook wel de Allrisk verzekering genoemd. Hiermee wordt de schade gedekt die door jou of anderen is veroorzaakt.

Welke autoverzekering is geschikt voor mij?

Het is natuurlijk belangrijk dat je een autoverzekering afsluit die geschikt is voor je auto. Een WA-verzekering is de beste optie als je auto ouder is dan acht jaar. Een WA-verzekering met beperkt casco is weer geschikt voor auto’s die vier tot acht jaar oud zijn. Voor een nieuwe auto is een allriskverzekering de beste keuze.

Lees tip:  Het belang van een goede autoverzekering

Geld besparen met vergelijken

Het vergelijken van autoverzekeringen kan je heel wat geld besparen. Hoeveel dit is, hangt weer af van je persoonlijke situatie en de auto die je hebt. Bezoekers van Ikvergelijk.nu besparen hier gemiddeld 100 tot 200 euro per jaar mee. Dat is toch weer mooi meegenomen!