Welke voordelen heb je van een tankpas?

Welke voordelen heb je van een tankpas?

21 maart 2022 0 Door Admin_SEO

Het aanschaffen van een tankpas heeft ontzettend veel voordelen. Met een tankpas kun je tanken, parkeren en met je auto door de autowasstraat. Het fungeert als betaalpas waardoor je al deze betalingen makkelijk met dezelfde pas kunt doen. Vraag je een tankpas aan, dan kun je ook voor een internationale tankpas kiezen. Hiermee kun je internationaal tanken en tolwegen en andere betalingen doen, alles met dezelfde pas. In plaats van een tankpas kun je ook een laadpas aanvragen als je een elektrische auto hebt. Met een laadpas kun je gemakkelijk een laadpaal opzoeken om je auto op te laden. Het fijne aan een tankpas, en laadpas, is dat je aan het einde van de maand een overzicht krijgt van alle betalingen. Dit kan ontzettend handig voor je administratie zijn als je een eigen bedrijf hebt.

Het gebruiken van een internationale tankpas

Een internationale tankpas kun je in de hele EU gebruiken. Het pasje heeft één zijde voor betalingen in de Benelux en één zijde voor betalingen buiten de Benelux. Hierdoor kun je altijd met één pas betalen en komen de betalingen overzichtelijk op een maandfactuur. Voor ondernemers is een internationale tankpas ideaal als je veel reist. Met één pas kun je betalingen doen als je gaat tanken, langs tolwegen komt, naar een carwash gaat of gaat parkeren. Ook je boekhouder zal erg blij zijn met zo’n overzichtelijke maandfactuur.

Het gebruik van een laadpas of tankpas

Voor iedereen is een andere tankpas aan te vragen. Als je een elektrische auto hebt en een laadpaal nodig hebt dan kun je kiezen voor een laadpas. Je kunt de laadpas als betaalmiddel gebruiken en krijgt, net als bij de internationale tankpas, elke maand een overzichtelijke factuur. Een laadpas voor particulieren en zakelijk gebruik is handig, je kunt er namelijk mee naar tankstations met laadpalen of naar losse laadpalen. In Nederland zijn al op meer dan 140 plekken laadpalen te vinden. Als je gaat werken, wandelen of thuis bent kun je altijd gemakkelijk opladen met je laadpas. In Europa zijn inmiddels meer dan 200.000 laadpunten. Via een bijpassende app kun je gebruik maken van een zoekfunctie om deze plekken gemakkelijk te vinden.

Lees tip:  Injector cleaner, wat is het precies?

Eigen laadpaal aanschaffen

Als je thuis gemakkelijk de accu van je auto op wil kunnen laden dan kun je ook een laadpaal aanvragen voor thuis. Bij een laadpaal is snelladen mogelijk waardoor in 20 minuten de accu van je auto weer bijna vol zal zijn. Laad je de auto op via een regulier stopcontact of laadpaal? Controleer dan ook altijd je meterkast. Voor zakelijk gebruik is het van belang dat je het stroomverbruik goed bij kunt houden. Zorgt er daarom voor dat je altijd een aparte groep in de meterkast hebt om de zakelijke stroom correct te kunnen declareren. Daarnaast kun je dus voor onderweg een laadpas gebruiken zodat je makkelijk en snel overal je auto op kunt laden. Een laadpas en tankpas zijn dus erg handig, niet alleen voor het aanvullen van brandstof, maar ook voor andere betalingen gerelateerd aan de auto, zoals tolwegen en carwashes.