De voordelen van sidebars

De voordelen van sidebars

25 maart 2022 0 Door Ilonka

Sidebars zijn niet alleen populair onder bestelbusjes maar worden ook steeds vaker gemonteerd op persoonsauto’s. Soms zitten ze al bij de standaard uitrusting inbegrepen maar voor veel personenwagens zijn deze ook los te bestellen. Montage is eenvoudig en snel uit te voeren en het brede assortiment die beschikbaar is voor vele verschillende modellen doet de populariteit groeien. Wat zijn sidebars of stootbalken eigenlijk en wat zijn de voordelen?

Stootbalken zijn de opstapjes die je vaak ziet bij onder andere bestelbusjes. Deze bevinden zich tussen de voor- en achterwielen in en hebben een aantal functies. Zo zorgen ze er in eerste instantie voor dat het de eerste klap opvangt bij een eventuele botsing. Dit reduceert de mogelijke impact die de botsing heeft op je lak en bij zwaardere botsingen ook de carrosserie. Je zou het ook kunnen zien als een soort bumper welke de auto ook beschermt tegen hoge randen. Daarnaast zijn ze te gebruiken als opstapje om bij het dak van je auto te komen. Dit kan erg handig zijn bij het monteren van dakdragers, dakkoffers of fietsenrekken. Niet te vergeten is dat ze ook bijdragen aan een subtiele maar stoere look van je auto of busje. Er zijn verschillende vormen, kleuren en groottes op de markt waardoor je een auto naar eigen wens kan aanpassen en de stijl van je auto kan veranderen. Wanneer je grote of zware objecten wilt vervoeren met je auto zijn de stootbalken ook te gebruiken als knooppunt waar je touw of binders kunt bevestigen. Zo zorgen ze ervoor dat je veilig op weg kunt gaan en je bagage goed vastgebonden is en niet verschuift.

Lees tip:  Drie slimme tips om te besparen op de BPM

Er zijn dus genoeg redenen waarom je deze toevoeging zou willen plaatsen aan je auto. Met veel verschillende stijlen, vormen en kleuren is er altijd wel een product dat goed bij jouw auto past en door de vele voordelen die het biedt is er altijd een functie waardoor je er plezier van hebt.