Is er een tankpas voor de privé auto

Is er een tankpas voor de privé auto

26 september 2017 Uit Door Ilonka

Is er een tankpas voor de privé auto en zo ja wat zijn de voordelen? In dit inleidende artikel komen ze aanbod, maar ook de nadelen.
Auto chauffeurs die veel kilometers maken voor het werk of naar het werk kunnen met zo’n tankpas voor de privé auto veel euro’s besparen. Want een tankpas voor particulieren levert korting op voor elke gemaakte tankbeurt. Een korting van gemiddeld €2,50 per tankbeurt is reëel. Het lijkt het niet veel, maar het kan zo maar oplopen tot tientallen euro’s op jaarbasis als je wekelijks tankt. Dat ziet er al een stuk aantrekkelijker uit, zeker omdat je er geen omkijken naar heeft. De voordelen en nadelen op een rij.

Inzicht in tankgedrag

Het boven genoemde kosten besparing is het eerste voordeel van een tankpas voor de privé auto. ‘Meten is weten’ is het tweede voordeel. Je krijgt een goed en helder inzicht van je tankgedrag, en daarmee uiteraard gekoppeld het rijgedrag. Wanneer je elke week tankt, dan hebt je eigenlijk niet zo in de gaten wat het maandelijks kost. Of ga je regelmatig zitten berekenen wat je maandelijks of jaarlijks uitgeeft aan de tankbeurten? Als je gebruik maakt van een particuliere tankpas dan krijgt je het gratis en zonder veel moeite een (maandelijks of jaarlijks) overzicht van alle tankbeurten. Zo weet je niet alleen hoe vaak je tankt, maar ook wat het gekost heeft. Vaak dan kom je er dan ook pas achter hoe groot de uitgave is en hoeveel je hierop kan besparen als je de boodschappen op de fiets zou gaan doen in plaats van met de auto…

Lees tip:  Duurzaam reizen

Nadelen tankpas voor particulieren

In de meeste gevallen worden er eisen gesteld aan waar u kan tanken. Dat kan voor u een nadeel zijn. U kan alleen tanken bij een bepaald brandstofmerk of een lokale brandstof aanbieder, vaak gekoppeld aan een garagebedrijf. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden want het kan een blokkerend nadeel voor u zijn dat u kilometers moet omrijden om uw tank te vullen. U wilt immers wel voordelig kunnen tanken bij een tankstation in de buurt van uw woning of werkplek(en).

Wat levert een tankpas voor de privé auto op?

In een uitgebreid artikel over de particuliere tankpas kunt u het vervolg lezen welke tankpas aanbieders er zijn en hoeveel geld het u bespaard om een tankpas voor de privé auto aan te schaffen.

Ludo Zwaan, eigenaar Tankpas-Aanvragen.nl