3 oplossingen om jouw laadpaal te beschermen tegen alle weersomstandigheden

3 oplossingen om jouw laadpaal te beschermen tegen alle weersomstandigheden

20 oktober 2022 0 Door Brian

Wanneer je een eigen (elektrische) auto hebt of een elektrische bedrijfsauto, is het ook van belang om rekening te houden de weersomstandigheden. Zo houd je in de winter rekening met gladde wegen en in de met een hete auto. Ook voor laadpalen van elektrische auto’s geldt dat je rekening moet houden met verschillende weersomstandigheden. In dit artikel lees je 3 oplossingen om jouw laadpaal te beschermen tegen alle weersomstandigheden. Zo plaats je jouw laadpaal veilig en zonder zorgen voor de deur.

Waarom je laadpaal beschermen?

Het is belangrijk om de laadpaal van jouw elektrische auto te beschermen. Verschillende weersomstandigheden hebben namelijk invloed op de kwaliteit van de laadpaal. In principe is een laadpaal wel zo gemaakt dat het tegen weer en wind beschermd is. Toch kan extra bescherming geen kwaad en geven je graag een aantal oplossingen om jouw laadpaal te beschermen. Een laadpaal slijt in sommige gevallen namelijk wel door bepaalde weersomstandigheden.

1. Een kast

Een erg goede en effectieve manier om jouw laadpaal te beschermen, is een kast die om deze paal heen staat. Zo zijn er RVS buitenkasten die de laadpaal optimaal beschermen. Regen, sneeuw en vorst zorgen er niet voor dat de kast en de laadpaal beschadigen. Omdat deze kasten van RVS zijn gemaakt, slijten de kasten zelf ook niet. Dit soort kasten zijn er in verschillende kleuren, zodat het goed bij de rest van de buitenomgeving past.

2. Overkapping

Een andere mogelijkheid voor het beschermen van de laadpaal, is het bouwen of laten bouwen van een overkapping. Deze overkapping kan van hout, RVS of andere materialen gemaakt zijn. Zo is de laadpaal beschermd tegen regen en hagel, maar ook tegen bijvoorbeeld directe zonnestralen. Met een simpele overkapping bescherm je je laadpaal al tegen verschillende weersomstandigheden. Let er echter wel op dat bij deze optie de laadpaal niet is beschermd tegen extreme kou of hitte.

Lees tip:  5 dingen om rekening mee te houden wanneer je een auto uit het buitenland importeert

3. Een beschermende hoes

De derde optie om je laadpaal te beschermen tegen verschillende weersomstandigheden, is een beschermende hoes om de laadpaal heen te doen. Deze hoes beschermt bijvoorbeeld tegen harde regen, veel wind of stevige vorst. Zo voorkom je dat de laadpaal beschadigd, maar hoef je niet een geheel extra kast of overkapping te laten installeren. De genoemde mogelijkheden in dit artikel zijn verschillende opties om de laadpaal van jouw elektrische auto te beschermen. Kies de optie die het beste bij jou past, zodat je met een veilig gevoel de laadpaal plaatst.