Auto verkopen; dingen die je het beste kunt laten

Auto verkopen; dingen die je het beste kunt laten

12 augustus 2017 Uit Door Ilonka

Je wilt je huidige auto verkopen en natuurlijk wil je dat dit zo snel mogelijk gebeurt. Je hebt de mogelijkheid naar een dealer te gaan en je auto in te ruilen, maar dan heb je geen inspraak over de prijs die je ervoor zal ontvangen. Een andere optie is om de auto particulier te verkopen, via een online veiling of marktplaats. Hier lees je wat je het beste niet kunt doen als je voor deze optie kiest.

Slechte voorbereiding

Voordat je de advertentie plaatst, is een goede voorbereiding essentieel. Dit betekent dat je ervoor zorgt dat het kentekenbewijs compleet is en als er onderdelen missen kun je deze aanvragen bij het RDW. Ook is het belangrijk dat je de juiste vraagprijs samenstelt, goede foto’s maakt en de auto schoon is voor als er een potentiële koper langskomt voor een inspectie. Een slechte voorbereiding kan de koop in de weg staan en zorgt ervoor dat je ongeloofwaardig overkomt.

Wees eerlijk

Eerlijkheid is ook erg belangrijk. Natuurlijk moet je in de advertentie en bij de bezichtiging de pluspunten van de auto accentueren, maar de gebreken en mankementen wegen net zo zwaar. Wil je je auto verkopen dan heb je een meldingsplicht wat betekent dat de koper de auto kan terugbrengen als hij of zij problemen tegenkomt die je niet hebt aangegeven. Daarnaast zal je vertrouwen wekken bij de kopers als je de nadelen duidelijk op een rijtje zet en kun je verrassingen voorkomen bij de bezichtiging.

Onduidelijke foto’s

Wanneer potentiële kopers online naar een auto zoeken, dan kijken ze altijd eerst naar de foto’s. Heb je te weinig foto’s, geen of onduidelijke foto’s dan gaan ze vaak al snel naar de volgende advertentie. Je auto verkopen is dus zeker afhankelijk van de kwaliteit van je foto’s en maak deze zonder tegenlicht, scherp en gedetailleerd. De hoofdfoto kun je het beste schuin van voren nemen.

Lees tip:  Auto verkopen; zo bepaal en ontvang je de juiste prijs

Haastige spoed…

Haast is bij het verkopen van je auto geen goede zaak. Je kunt beter meer tijd steken in een goede voorbereiding, in het verzorgen van het papierwerk en het opstellen van een goede advertentie om het uiteindelijke proces te versnellen. Komt er een potentiële koper langs, dan is het belangrijk dat je je feiten in orde hebt, dat je de indruk schept dat je weet waar het over gaat en dat je de koper ook de tijd geeft om de auto goed te inspecteren, zowel van binnen als van buiten en onder de motorkap. Wil je je auto verkopen, wees dan eerlijk, duidelijk, goed geïnformeerd en beleefd.

BewarenBewaren

BewarenBewaren